Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Stanovení musk sloučenin v biotických matricích
Soukupová, Alena ; Mravcová, Ludmila (oponent) ; Vávrová, Milada (vedoucí práce)
Diplomová práce vychází ze současné problematiky kontaminace životního prostředí syntetickými vonnými látkami. Musk sloučeniny se z důvodu biologické perzistence a schopnosti kumulace rozšířily do všech složek životního prostředí, především vodních ekosystémů. Tato práce je zaměřena na výběr a optimalizaci metody stanovení umělých musk sloučenin v reálných biotických vzorcích (rybách). Pro izolaci analytu ze vzorku byla použita metoda tlakem podporované extrakce (PSE), přečištění vzorku bylo realizováno metodou sloupcové kolonové chromatografie. Identifikace a kvantifikace jednotlivých musk sloučenin byla provedena pomocí vysokorozlišovací plynové chromatografie s hmotnostní detekcí (GC-MS). Na závěr byla provedena diskuze výsledků a zhodnocení kontaminace ryb z řeky Svratky odlovených na přítoku a odtoku ČOV.
Stanovení musk sloučenin v biotických matricích
Soukupová, Alena ; Mravcová, Ludmila (oponent) ; Vávrová, Milada (vedoucí práce)
Diplomová práce vychází ze současné problematiky kontaminace životního prostředí syntetickými vonnými látkami. Musk sloučeniny se z důvodu biologické perzistence a schopnosti kumulace rozšířily do všech složek životního prostředí, především vodních ekosystémů. Tato práce je zaměřena na výběr a optimalizaci metody stanovení umělých musk sloučenin v reálných biotických vzorcích (rybách). Pro izolaci analytu ze vzorku byla použita metoda tlakem podporované extrakce (PSE), přečištění vzorku bylo realizováno metodou sloupcové kolonové chromatografie. Identifikace a kvantifikace jednotlivých musk sloučenin byla provedena pomocí vysokorozlišovací plynové chromatografie s hmotnostní detekcí (GC-MS). Na závěr byla provedena diskuze výsledků a zhodnocení kontaminace ryb z řeky Svratky odlovených na přítoku a odtoku ČOV.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.